Amenințările asupra dispozitivelor mobile: tema conferinței Mobile Trust

22.5.2015

certSIGN și Gemalto au organizat ieri conferința Mobile Trust, având ca teme principale dezvoltările tehnologice in domeniul securizării dispozitivelor mobile, precum si prezentarea celor mai noi soluții de securizare a transferului de date si a comunicațiilor prin intermediul dispozitivelor mobile. Prima ediție a acestui eveniment s-a desfășurat in prezenta reprezentanților unor jucători cheie de pe piata financiar-bancara, consultanta financiara si furnizori de utilități, ce sunt direct interesați si depind din ce in ce mai mult de soluțiile si aplicațiile utilizate si accesate prin intermediul dispozitivelor mobile.

Creşterea spectaculoasă a utilizării dispozitivelor mobile este o consecinţă naturală a avantajelor pe care acestea le oferă. Însă, cei mai mulți dintre utilizatorii de dispozitive mobile acordă foarte puţină sau nicio importanţă securităţii informaţiilor. Securitatea informațiilor transmise de pe dispozitivele mobile este un subiect fierbinte, iar rolul nostru este de a educa utilizatorul, pentru a cunoaște riscurile la care se expune și pentru a-i oferi soluții viabile de securizare.

Adrian Floarea, Directorul comercial certSIGN, a prezentat trei soluții bazate pe infrastructura PKI, dezvoltate de certSIGN, pentru securizarea dispozitivelor mobile:

 • Trust4Mobile – aplicație pentru criptarea comunicațiilor (apeluri și mesaje text) realizate prin intermediul dispozitivelor mobile
  Concepută pentru a proteja confidențialitatea comunicațiilor utilizatorilor de dispozitive mobile, Trust4Mobile oferă o conexiune criptată între utilizatori, conferind informațiilor comunicate nivelul maxim de securitate. Trust4Mobile asigură confidențialitatea comunicațiilor prin utilizarea celor mai avansate modele de criptare, identice cu cele utilizate in domeniul militar.
  Cu Trust4Mobile, informațiile comunicate sunt criptate în timp real, pe telefonul utilizatorului – cu ajutorul unui certificat digital emis de certSIGN – sunt transmise printr-o conexiune VoIP securizată TLS și sunt decriptate în timp real pe telefonul interlocutorului. Intuitivă, uşor de instalat şi de utilizat, trust4Mobile oferă utilizatorului controlul total asupra setărilor aplicației.
 • Confluence – aplicație care permite semnarea electronică a documentelor și optimizarea fluxurilor de documente confidențiale, utilizând dispozitivul mobil
 • mLogin – aplicație de autentificare sigură și rapidă la domenii private, utilizând terminale mobile.

  “Securitatea informaţiilor comunicate utilizând dispozitivele mobile este rareori adusă în atenția publică , iar de cele mai multe ori, pe utilizatorii acestor dispozitive îi preocupă foarte puțin confidențialitatea propriilor informații. În acest context, includerea Trust4Mobile pe telefoanele Samsung elimină aceste neajunsuri, asigurându-le utilizatorilor confidențialitatea de care au nevoie.”, a declarat Adrian Floarea, directorul comercial al certSIGN. Aplicația Trust4Mobile este inclusă pe 3 dintre dispozitivele de top ale Samsung: Galaxy Note 4, Galaxy S6 și S6 Edge.

  Comments are closed.