Angajaţii sub 40 de ani, cel mai mare risc de securitate pentru companii

4.6.2015

Cei mai mari generatori de riscuri de Securitate pe dispozitive mobile sunt bărbații sub 40 de ani care câștigă peste 60.000$ pe an.

Acestea sunt concluziile unui nou studiu solicitat de Aruba Networks, prin care au fost intervievați 11.500 de angajați din 23 de țări.

O parte dintre concluziile sondajului ar trebui să “dea fiori reci specialiștilor IT”, a declarat într-un interviu Ben Gibson, Director de marketing al Aruba.

O concluzie în special a ieșit în evidență, a spus el, arătând că 60% dintre angajații sub 40 de ani (pe care Aruba îi numește GenMobile) au fost dispuși să împartă smartphone-urile lor de serviciu cu alte persoane. Și aproape o cincime dintre ei nici măcar nu au parole pe dispozitive. Mulți dintre cei care nu au parole au evitat să își paroleze telefonul pentru a fi capabili să împrumute dispozitivul mai ușor.

De asemenea, 56% din cei sub 40 de ani au spus că sunt dispuși să încalce solicitările superiorilor lor de a realiza anumite taskuri pe un dispozitiv, în timp ce 87% au spus că presupun că departamentele IT vor avea grijă ca ei sa fie protejați. Între timp, 31% au recunoscut ca au pierdut date din cauza utilizării improprii a unui dispozitiv.

Categoria de vârstă cu cea mai mare tendință de a experimenta furtul de date si identitate este cea a celor între 25-40 ani; respondenții sondajului de peste 55 ani sunt pe jumătate la fel de susceptibili de a experimenta furtul de identitate sau pierderea datelor cu caracter personal sau datele unui client.

Pe măsura ce angajații tineri devin o parte mai consistentă a fiecărui loc de muncă, companiile au nevoie să înțeleagă cum să gestioneze productivitatea la locul de muncă și moralul, fără a pune în pericol securitatea companiei.

 

 

Comments are closed.