Cât de sigură e comunicarea prin aplicațiile instalate pe dispozitivele mobile

5.3.2015

Amenințările de securitate au devenit din ce în ce mai frecvente pentru miliarde de utilizatori de dispozitive mobile din întreaga lume, cu atât mai mult cu cât industria telefoanelor inteligente și a tabletelor devine din ce în ce mai puternică.

Utilizatorii, companii sau persoane fizice, trebuie să înțeleagă că dispozitivele mobile sunt expuse poate mai mult decât stațiile de lucru riscurilor și că investiția în protecția împotriva atacurilor cibernetice este mult mai mică decât costurile compensării prejudiciilor materiale și morale ale unui astfel de atac.

Un studiu realizat cu un grup de aplicații de monitorizare a securități (au fost utilizate Bitdefender Clueful, Privacy Scanner şi SRT), pe un telefon obișnuit releva cifre care cel puțin ar trebui sa tragă un semnal de alarma.

Pe un telefon obișnuit, 5 aplicații au dreptul să acceseze serviciul SMS și/sau MMS. 31 de aplicații pot accesa informațiile personale și lista de contacte, iar 19 pot accesa locația. Bine înțeles, multe dintre aceste aplicații au acces aproape total la toate informațiile tale personale.

Nu și Trust4Mobile.

Rezultatele comparației din punct de vedere al setărilor de securiate a unor aplicații de comunicare instalate pe un telefon, printre care și Trust4Mobile, evidențiază nivelul ridicat de protecție a datelor personale pe care aplicația o oferă.

Aplicatie Acces internet Accesarea locației Accesarea profilului Accesarea listei de contacte Accesarea pozelor Permisiune de primire SMS Permisiune de trimitere SMS
Trust4Mobile DA NU NU NU NU NU NU
Skype DA DA DA DA DA DA DA
WhatsApp DA DA DA DA DA DA DA
Viber DA DA DA DA DA DA DA
Yahoo Messenger DA DA NU NU NU DA DA

Aceste aplicații de comunicare pot fi evaluate din punct de vedere al securității și pe baza scorului de risc ca în imaginea de mai jos.

Trust4Mobile are cel mai scăzut risc de scuritate, în timp ce Viber are cel mai ridicat risc de securitate.

Ca întotdeauna, alegerea este a utilizatorului. Doar utilizatorul poate decide ce aplicație răspunde cel mai bine nevoilor sale de comunicare. Dacă una dintre aceste nevoi este intimitatea și siguranța mesajelor personale, vă invităm să aflați mai multe despre Trust4Mobile și să o încercați.

Comments are closed.